Linkek német tanuláshoz

Hasznos linkek a német tanuláshoz és gyakorláshoz

Jojo sucht das Glück

Telenovella az interneten egy brazil diáklányról, Jojoról Németországban 33 részen keresztül feladatokkal és interaktív gyakorlatokkal.

Kezdőknek is!

Deutsch – warum nicht?

4 sorozatban meséli el Andreas és láthatatlan kísérője történetét. Kísérd el őket kalandjaikra és tanulj közben játszva németül! Minden rész 26 leckéből áll párbeszédekkel, gyakorlatokkal és letölthető hanganyagokkal.

A tanfolyam tudásszintje a Közös Európai Referenciakeret szerint A1-től B1 szintig tart, vagyis kezdőtől haladóig.

 

Deutsch interaktiv

Német tanfolyam teljesen ingyenesen hanganyagokkal, feladatlapokkal, interaktív gyakorlatokkal, tesztekkel az általad megadott szinten A1-B1 szint között.

 

Langsam gesprochene Nachrichten

Minden nap meghallgathatod az aktuális híreket  a Deutsche Welle honlapján lassan és érthetően felolvasva, sőt le is töltheted.

 

Wieso nicht?

Alltagsdeutsch vagyis német köznyelv gyakorlása  B1 szinten

20 hétköznapi szituáció, érzelmekkel telített mondatok, köznyelvi kifejezések. Hanganyag a végén feladattal és í szituációk írott változata a végén a legfontosabb mondatok, kifejezések gyűjteményével.

 

Quizlet

Szókincs bővítése, szavak memorizálása könnyedén, játékosan!

 

Tehetséggondozás

Gyakorlás különböző témákban főként haladóknak

 

Mein Deutschbuch (Németkönyvem)

Online német nyelvtani feladatok (szintenként csoportosítva A1-B2 szinten, az igeragozástól a feltételes módon át a szenvedő szerkezetig, melléknévragozás, névmások, elöljárók stb.), olvasásértési feladatok, igelisták és feladatlapok. (Jó ha előtte utánanézel a nyelvtani fogalmak német nevének, így könnyebben megtalálod amit keresel!)
 

Interaktív mese Hüvelyk Matyiról
Mese Hüvelyk Matyiról feladatokkal és sok-sok képpel.

ALumniportal – online oldalak gyűjteménye

Keresztrejtvények
Keresztrejtvények német szavak, szókincs gyakorlására a különbözőbb témákban a családtól a labdarúgáson keresztül az étkezés szókincséig.
Különböző típusú szövegek A2-C2 szinten, történelem, kvíz stb.