Képregényekből német tankönyv? Igen!

Hogyan tudod német tudásod sikeresen gyarapítani, hogyan érdemes tanulni? (erről már volt szó pl. itt és  itt)

Mit szólnál hozzá, ha német tanulásként “csak” képregényeket olvasnál?

Deutsch mit ComicsSzalay Kristófnak köszönhetően született egy tankönyv, ami képregények segítségével tanít németül: Deutsch mit Comics

A hétköznapi témákat képregényeken keresztül dolgozza fel, közben az élő, beszélt nyelvre helyezi a hangsúlyt, így a nyelvtanulók elsajátítják a német nyelv hétköznapi beszédfordulatait.

A könyvben megtalálod a szokásos témákat, mint család, napirend, hétvége, hobbi, szabadidő, divat, öltözködés stb., szóval minden téma, ami az érettségin, nyelvvizsgán és főleg az ÉLETben kell!

A hangsúly a szavakon, kifejezéseken és a beszéden van, de a fontosabb nyelvtani szerkezetek is megjelennek a képregények szövegeiben.

A rajzolók között Sajdik Ferenc, Balázs-Piri Balázs mellet az egykori Kretén és a Lúdas Matyi munkatársai és diákok is találhatók.
A szórakozva tanulást a képregényeken túl karikatúrák, rejtvények és viccek garantálják.

A könyv paraméterei: 200 oldal – 50 képregény – 40 Comicstrip – 150 karikatúra – egy rakat rejtvény, rengeteg vicc és több mint 100 perc hanganyag! A szórakoztató német tanulás garantált, hisz minden anyag vicces és érdekes!

 

Örülök, hogy elkészült a könyv! Itt belenézhetsz, sőt meg is rendelheted! Remélem Neked is tetszeni fog és hamarosan megjelenik a 2. kötet is újabb témákkal. Ha szeretsz rajzolni, akár az alkotómunkában is részt vehetsz,  néhány vicces rajzzal pályázhatsz (részleteket itt találsz).

Viel Spaß zum Buch!