Alltag in Deutschland – wieso nicht?

Hétköznapok Németországban – miért is ne?

Gondolom számodra is fontos,

  • hogy a hétköznapi szituációkban is jól boldogulj németül
  • hogy ne (csak) “tankönyvízű” németet beszélj.

Miért ne tanulhatnád meg? A Wieso Nicht? segít.

Vicces hétköznapi szituációk teljesen hétköznapi nyelven (B1 szinten).

Flúgos vásárlók a boltban, “nem akarok felkelni” reggel, káosz az utcán, focimeccs, szerelem és szakítás, össze- és szétköltözés és még sorolhatnám, de nézd meg inkább! Hallgasd meg mi történik az egyes szituációkban (akár többször is – és meglátod egyre többet fogsz érteni). Ha nehéznek tűnik, követheted az eseményeket a szemeddel is. A beszélgetések végén ismételd meg a mondatokat, így tudod igazán magadévá tenni a helyes intonációt. Az írott szövegek végén találsz egy szuperül összeszedett kifejezésgyűjteményt a hétköznapi kifejezésekből. (Tipp: nyomtasd ki a kifejezéseket, hogy bármikor kéznél legyenek és igazán közeli viszonyba kerülhess velük:-).)

A 20 jelenet a  hétköznapokból – lakóközösség, orvosnál, kapcsolati válság, bevásárlás, stb. – bevezetnek az életbe. A szituációk segítenek a korábban megszerzett némettudásod  stabilabbá tételében és bővítésében.

Ne ijedj meg, ha nem értesz mindent, vagy esetleg csak keveset értesz! Ha csak néhány mondatot hallasz ki a szövegből, csak ezek jelentését fejted meg és teszed magadévá, az is segíteni fog! Szerintem ezeket a mondatokat könnyedén fogod majd az életben “éles” szituációkban használni!

 

Viel Spaß!