Német szavak könnyedén!

Hogyan bővítheted német szókincsed szuper sebességgel, mégis könnyedén?

német szókincs nemzetközi segítséggel

Egyszerűbben mint gondolnád! És ami a legjobb az egészben, hogy szinte a kisujjadat sem kell mozdítanod ezért a tudásért, mégis jól lehet boldogulni vele az Életben!

 

Ezt a módszert Neked ajánlom, ha

  • szeretsz új, de egyszerű módszereket kipróbálni és
  • szeretnéd szókincsedet rövid idő alatt és egészen kis erőfeszítéssel felturbózni!

Talán neked is van olyan ismerősöd, aki úgy is egész jól elboldogul egy idegennyelven, hogy nem is igazán beszéli. Nem csak arra gondolok, hogy kézzel-lábbal mutogat (ez is egy jó módszer :-), de nem mindig elég), hanem olyan szavakat igyekszik használni, amik más nyelveken, akár magyarul is hasonlóan hangoznak. Olyan mintha az Idegen szavak szótárából építkezne :-), vagyis kihasználja az internacionalizmusokat.

Tudod mik azok az internacionalizmusok?

Az internacionalizmus szó szerinti jelentése “nemzetköziség”. Légy hát nemzetközi a német tanulás közben is :-)!

Biztosan feltűnt már, hogy sok szó kis átalakítással németül is hasonlóan hangzik, mint magyarul (és még sok más nyelven). Helyesírásban, kiejtésben lehet minimális különbség, de ezeket a szavakat mégis szinte nulla erőfeszítéssel meg tudod jegyezni.

Használd hát ki ezt, hisz így időt és energiát takaríthatsz meg és a német szókincsed rohamos tempóban fog fejlődni!

 

Gyűjtsd az internacionalizmusokat tudatosan!

Mire gondolok pontosan?

Készíts egy listát! Ide írj be minden egyes új nemzetközi kifejezést, amire tanulás, olvasás, tévénézés közben rábukkansz! Minden új bejegyzésnél örülhetsz, hogy egy újabb szóval bővült a szókincsed, amit valójában meg sem kell tanulnod. Nulla erőfeszítés, mégis sok új német szó! 🙂

A módszert akár tovább is fejlesztheted, ami még hatékonyabbá teszi a német szókincsed bővítését, de erről majd a következő bejegyzésben írok bővebben! Addig is:

Viel Spaß beim Suchen der Internationalismen!

Német szavak könnyedén!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Üdv!

    Nagyon tetszik az oldal. Sok hasznos tanácsot olvastam. Esetleg nem tudnál ajánlani olyan német oldalakat, amelyek hasonló stílusúak a femina, vagy bien.hu oldalakhoz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.