Hol nyaralsz?

Balkonienben jártál már?

Az utazás gyors, nem kell idegenekhez alkalmazkodnod, nem túl drága és tökéletes hely a pihenésre és még a németet is gyakorolhatod!

Hogy hol van ez a szuper hely?

Hát a saját erkélyeden, ezért Balkonien! 🙂

 

És ez nem vicc, a németek tényleg használják azt a kifejezést: “Urlaub in Balkonien“! Balkonienről és a németek utazási szokásairól Wolfgangnál olvashatsz, ha becsöngetsz hozzá és felmész a padlásra. (Ha szépen megkéred, Wolfgang fel is olvassa Neked a szövegeket, feladatokat azonban sajnos nem nagyon találsz.)

 

De miért is jó egy nyaralás Balkonienben azon kívül, hogy takarékos?

  • Otthon a saját ágyadban alhatsz nagyokat és kipihenheted magad.
  • Nem kell lemondanod otthonod kényelméről
  • A barátaiddal töltheted szabadidődet (végre!)
  • És otthonról akár naponta több helyre is elutazhatsz! 🙂

Ehhez ajánlom Neked a a GEO magazint németül. Olyan helyeket ismerhetsz meg, ahová talán sosem jutnál el!

Válogass kedved szerint és járd végig Darwin nyomát, hűsölj havas tájakon az Alpokban vagy fedezd fel a tengerek mélyét. Közben persze kicsit németül is tanulsz, persze csak úgy könnyedén, ahogy nyaralás közben “illik” 🙂 .  A kellemest összeköthetjük a hasznossal: a német nyelvű Geo magazin mindig csodálatos képekkel  kalauzol a világ különböző tájaira és közben rájössz, mennyi mindent tudsz németül és élvezheted, hogy használod a nyelvet akkor is, ha nem sikerült esetleg elutaznod otthonról!

Viel Spaß!

Ui. (vagyis P.S.): a Geo magazint a linktárban a német nyelvű olvasnivalók között  is megtalálod majd, hogy bármikor elutazhass a világ csodálatos tájaira és kedved szerint gyakorolhasd közben a német nyelvet 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.