Ingyenes német tanfolyam anyanyelvi tanárokkal

karosszék a kényelmes tanuláshoz

Német tanulás a karosszékben ülve a Te igényeidre szabva

 • Szeretnél német anyanyelvű tanároktól tanulni?
 • Saját időbeosztásodhoz igazítva?
 • Ki se kelljen mozdulnod a lakásból?
 • Most kezded vagy újrakezded a nyelvtanulást, biztosabb tudást szeretnél?

Lépj a tanulás új dimenziójába! Ajánlok Neked egy ingyenes lehetőséget: iratkozz be a Deutsch interaktiv” ingyenes online kurzusra!

A tanfolyam kezdőtől haladóig mindenkinek egyformán kínál tanulási lehetőséget. 30 leckével lefedi a Közös Európai Referenciakeret A1-B1 szintjeit.

Hanganyag, feladatlapok,  gyakorlatok és kiértékelő tesztek segítik az önálló tanulást.

Érdekes audió  anyagok, képsorozatok, videók segítségével igazi benyomást szerezhetsz a németországi életről.

A nyelvtani áttekintés, egy 7.000 szócikkes szótár és kiejtési segédlet könnyítik a munkád a tanfolyam során.

Regisztrálj és már kezdődhet is a tanulás! A regisztráció nem kötelező, vendégként is részt vehetsz a tanfolyamon, de a regisztrációval nyomon követheted fejlődésed.

Válaszd ki, jelenleg milyen szinten tartasz és már kezdődhet is az “óra” 🙂 Ha már tudsz valamennyit németül, akkor is kezdheted akár az elejétől, így legalább az esetleg berozsdásodott tudásod újra olajozottá válik és helyre kerül néhány nyelvtani probléma.

Természetesen az időt Te osztod be.  Akkor tanulsz, amikor időd engedi és annyit tanulsz, amennyit bírsz és kedved van. Lustáknak ez nem annyira előnyös, mert könnyű tologatni, “majd holnap” és “úgyis megvár” jeligével, de Te ugye nem tartozol közéjük?! Jelölj ki bizonyos időszakokat, amit a tanfolyam elvégzésére szánsz és ahhoz tartsd is magad. Pont úgy, mintha beiratkoztál volna egy nyelviskolába és oda kellene menned az órára. Ne hagyd, hogy bármi eltántorítson a kitűzött céltól! Igaz, itt nem veszik el a tanfolyamra befizetett pénz, de ez csak hab a tortán! Hisz amit így megspórolsz, abból vehetsz egy jó szótárt, néhány érdekes  könnyített német olvasmányt vagy akár elutazhatsz néhány napra Ausztriába vagy Németországba! Neked is lenne hozzá kedved, igaz? Legyen ez a jutalmad, ha sikeresen elvégzed a tanfolyamot! Rögtön ki is próbálhatod, mennyi mindent tudsz már, ami hatalmas sikerélményt ad majd! Kell ennél több?

Viel Spaß!

PS (=Ui.):

Többen írtátok, hogy nem találjátok a regisztrációt. Kezdőként nem is könnyű egy német nyelvű oldalon eligazodni, ezért gondoltam írok egy kis használati útmutatót az oldalhoz:

Az ingyenes német nyelvtanfolyamot itt éred el. A következő lehetőségek közül választhatsz (ezeket bal oldalon, alul találod):

Login – Nutzername = Felhasználó név és Passwort = Jelszó – ezeket majd csak a regisztráció után tudod használni.

Neu anmelden = Regisztráció (szó szerint új bejelentkezés), szóval ha először jársz az oldalon, erre kell kattintanod!

Vagy választhatod a Gastzugang lehetőséget, ami annyit jelent, hogy Vendégként használod az oldalt. Ebben az esetben megspórolhatod a regisztrációt.

A Passwort vergessen = elfelejtett jelszó

Ha regisztráció mellett döntesz (Neu anmelden), a következő mezőket kell kitöltened:

Name = Név (ide a vezetéknevedet írd!)

Vorname = Keresztnév (mert hát németül a keresztnév van elöl, ezért is hívják “elő névnek”)

Nutzername = Felhasználó név

Passwort = Jelszó

Passwort wiedeholen = Jelszó ismét (a wiederholen jelentése megismétel, ha tehát nem érted, amit beszélgetőtársad mond, a Wie bitte (=Tessék?)-n kívül a Wiederholen Sie bitte kifejezéssel kérheted meg, hogy ismételje meg mondanivalóját!)

E-Mail Adresse = e-mail cím

Land = ország – itt az U betűnél keresd meg Ungarn-t

Geschlecht = nem – weiblich = nő, vagy männlich = férfi

Newsletter = hírlevél (ha szeretnél hírlevelet kapni, hagyd a pipát a négyzetben)

Speichern = mentés

Ha úgy érzed, hogy angolul jobban boldogulsz, felül átválthatod a nyelvet németről angolra vagy akár oroszra is!

Ha német nyelvterületre készülsz, a fenti szavakat mindenképp tanuld meg, mert ezekkel szinte minden nyomtatvány kitöltésénél találkozni fogsz (ha nem is az e-mail címedet, de a lakcímedet biztosan meg fogják kérdezni!)

Beléphetsz a Gastzugang segítségével vendégként is. Ebben az esetben elsőként ki kell választanod, hogy a közös európai referenciakeret szerint milyen szinten tartasz a német tanulásban. Szerintem kezdd az A1 szinttel (akár ismétlésként) és kattints a Weiter = Tovább gombra és már kezdheted is a gyakorlást!

Übungen = gyakorlatok

Test = ezt biztosan Te is kitalálod 🙂

A Fortschritt = Haladást mutatja, hol tartasz (ha regisztráltáltként használod az oldalt, akkor ezt a haladást elmenti a rendszer).

A többi már csak rajtad múlik!

Viel Spaß beim Lernen!

(Jó szórakozást a tanuláshoz!)

Hogy haladtok a tanulással?

 

Ingyenes német tanfolyam anyanyelvi tanárokkal” bejegyzéshez 58 hozzászólás

 1. Ha tudnál segíteni …Németországban élek, nagyon szeretném tudni melyek lehetnek a törvényes utak, ha másodállásban német nyelvet szeretnék tanítani német honba szakadt honfitársaimnak…előre is köszönöm a segítséget! 🙂

 2. Kedves Antal!
  Nyelvtani gyakorlat rengeteg van a neten, ahol online tud gyakorolni és miután megoldottad a feladatot, rögtön ki is javítja. Ajánlom pl. a mein-deutschbuch.de oldalt, ahol minden nyelvtani jelenségre találsz feladatot, de vannak pl. igetáblázatok és videók is.
  Ha valami újat tanulsz, rögtön példamondattal tanuld meg, ami a nyelvtanilag is helyes! Így könnyebb lesz előhívni, amikor használni szeretnéd!
  Kitartást a gyakorláshoz!
  Viel Spaß beim Lernen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.