Német nyelv gyakorlása online

Szeretnél szórakozva, könnyedén nyelvet tanulni?

 

A német nyelv gyakorlásához és megtanulásához is számos online oldalt lehet találni. Gyakorolhatsz rejtvényekkel, szókereső feladatokkal, lyukas szövegekkel és még számos módon.

Játékosan, ingyenesen, fáradtság nélkül.

 • Játékosan, hisz egy rejtvény megfejtése nem “igazi” tanulás, csak játék! Mégis rengeteget tanulsz belőle.
 • Ingyenesen, hisz ezeknek az internetes oldalaknak a használata nem kerül semmibe.
 • Fáradtság nélkül, hisz a megoldást egy kattintással rögtön ellenőrizheted is, nem kell hosszasan keresgélned.

Használd hát ki az internet nyújtotta ingyenes online gyakorlási lehetőségeket a német tanuláshoz!

Az online gyakorláshoz a folyamatosan bővülő  Linktárban találsz  oldalakat ill. álljon itt  néhány újabb lehetőség a gyakorlásra (természetesen ezeket is megtalálod majd a Linktárban is):

szójáték

Játékos online feladatok, kezdőktől a haladókig
Nyelvtani és szókincsgyakorló feladatokat egyaránt találsz itt a teljesen kezdő szinttől a haladóig. Gyakorolhatod például a „haben” ige ragozását vagy a „haben” és a „sein” igék használata közti különbséget, ami a legtöbb kezdőnek problémát szokott okozni. Sokféle témát találsz a szabadidőtől a testrészeken át az egészségig.

 

Quizlet

Német szókincs fejlesztése, szavak memorizálása játékosan, könnyedén:

 

 

német feladatgyűjtemény

-sokszínű, főleg haladóknak
Szójátékok, olvasásértés, lyukas szövegek (Lückentexte), nyelvtani feladatok egyaránt találhatók az online gyakorlatok között.

 

Viel Spaß!

Német nyelv gyakorlása online” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Tisztelt üzemeltető!

  Egy kevés ismeretem van, de ezt szeretném növelni az Ön segítségével a köszönöm.
  Bartos Gellért

 2. Kedves Gellért!
  Köszönöm megtisztelő bizalmát! Örülök neki, hogy német tudását bővíteni szeretné!
  Honlapomon tippeket adok a tanuláshoz és bemutatok online tanulást biztosító oldalakat is. Ezeket nem én működtetek, csak felhívom a németül tanulók figyelmét, hoyg ilyenek is vannak ill. a nemet-tanulas.hu oldalra visszatérve mindig meg lehet találni ezeket egy újabb gyakorláshoz a Linktárban. Terveim szerint lesznek majd saját tananyagaim is, de erre még kicsit várni kell. Remélem talál tanuláshoz, gyakorláshoz megfelelő oldalt az ajánlottak között! Viel Spaß!

 3. Tisztelt Címzett!

  Pár napja regisztráltam, de nem érkezett semmi Öntől. Mi lehet a hiba?
  Várom válaszát, üdvözlettel, Tímea

 4. Kedves Tímea!
  Az itt felsorolt német tanulást segítő oldalakat csak ajánlom, a regisztrációjukkal kapcsolatban legfeljebb nyelvi problémák esetén tudok segíteni.
  Hol regisztráltál?

 5. KÉRDÉSEM lenne 2o13 jan. 2o-án regisztráltam, honnan tudom meg, hogy skekrült-e, német kezdőként szeretnék tanulni. köszönöm. MEGFOGOTT A tanitási rendszerük és a sok jótanácsuk. Az internetten is kezdő vagyok nehéz az indulás, de akaratom van.

 6. Kedves Üzemeltető <3

  megnyitottam a szójáték linket és valahova egészen máshova vitt el a gép :)A másik 2 link szuper! Vielen Herzlichen Dank <3

  Nandi

 7. Kedves Nandi!
  Örülök, hogy tetszettek az ajánlásaim! 🙂 A szójátékoknak utánanézek és megpróbálom kijavítani a linket. Köszönöm az észrevételt!

 8. Kedves Admin, sajnos nem sikerül sem vendégként sem regisztrálva belépnem, “a webhely nem elérhető” üzenet jön. Mit tudok tenni? Köszönöm Mayer Erzsébet

 9. Kedves Erzsébet!
  Nem tudom, miért nem sikerül regisztrálni, de igazából nincs is rá szükség. Jelenleg minden elérhető regisztráció nélkül is.
  Jó német-tanulást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.