Lassú német hírek

A hírolvasók időnként mintha versenyeznének, hogy ki tudja gyorsabban felolvasni a híreket :-).  Ha nem is teljesen ez a helyzet, azért biztosan Te is gyakran érzed, hogy túl gyorsan beszélnek a híradóban – főleg, ha idegen nyelven hallgatod.

hallásértés

Erre a problémára most már van megoldás! Nem kell többé a fejed kapkodnod és csóválnod, a füled hegyezned, hogy már megint csak a felét értetted a híreknek, mert a hírolvasó szinte levegőt sem vesz, olyan gyorsan olvassa fel a napi aktualitásokat. A lassan felolvasott hírek Neked készülnek!

 

A Deutsche Welle minden nap kínál lassan felolvasott híreket németül, kifejezetten nyelvtanulóknak, vagyis Neked! Itt napról napra tájékozódhatsz róla, mi történt a nagyvilágban. Lassan és érthetően olvassák fel a napi híreket,  így autentikus hanganyagokkal gyakorolhatod a hallott szöveg értését, ami nem csak a nyelvvizsgán és érettségin fontos, hanem az Életben is! Hisz legyél a repülőtéren, áruházban vagy a munkahelyed külföldi partnereivel egy megbeszélésen, a hallott szöveg megértése mindig nagyon fontos! Egyik helyen sem kérheted el írásban a szöveget, hogy jobban megértsd 🙂 Sőt, általában visszapörgetni sem tudod a CD-t :-).

Gyakorold hát ezt a készséget minél többet, amikor csak lehetőséged nyílik rá! Ha eleinte csak a hallás után nehezen érted meg a szövegeket, akkor kezdésnek ajánlom a tévénézést! Most megleptelek? Igen, tévénézés közben is lehet nyelvet tanulni! Erről majd a következő bejegyzésben bővebben!

 

A Lassan felolvasott hírek linkjét megtalálod a Linktárban is!

 

Viel Erfolg!

Lassú német hírek” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Seh geehrte web-Editor
  ich mag diese Seite,ich finde gut, sehr nützlich, lichter und interessant. Mein Problem zu:
  “Hogyan kezdj el németül beszélni?”
  Schnell und selbst beigebracht.
  Ich freue mich darauf zu antworten,
  den besten Grüßen:tibor

 2. hol kell rákattintani, hogy a hírek hangos olvasása elkezdődjön?? a szöveg megjelenik, de nem tudom elindítani a hangot.
  köszönöm a segítséget.

 3. Először kattints a cikk címére, amelyik érdekel, majd görgesd le az oldalt és ott megtalálod mp3 és wma formátumban is. A mai híreket pl. itt találod.
  Jó “hallgatást”! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.